Не просто TA(L)K

Не просто TA(L)K

Старт всеукраїнського соціального проекту «Почути “Мамо!”»

Не просто TA(L)K

28 листопада 2018 року в Києві пройшла зустріч у форматі відкритого освітнього діалогу «Не просто TA(L)K». Разом із експертами, пацієнтами, журналістами та блогерами ми говорили просто на складні й інтимні теми: безпліддя, причини ненастання природної вагітності, труднощі на шляху до народження омріяної дитини, а також упередження та міфи навколо допоміжних репродуктивних технологій.

Не просто TA(L)K

Ми обговорили невтішну статистику, адже сьогодні кожна 5-та пара в Україні страждає від проблеми безпліддя та труднощів на шляху до батьківства. Попри це, українці не поспішають звертатися до лікарів-репродуктологів з різних причин: від банального незнання до страху, який виникає через поширеність міфів навколо ЕКЗ.

Не просто TA(L)K

Тут Валерій Зукін – один із експертів, кандидат медичних наук, віце-президент УАРМ – відмітив: «Ефективний репродуктивний вік жінки обмежений, тому час стає вкрай цінним ресурсом. Вже після двох років безрезультатних спроб отримати дитину природним шляхом, пацієнт може сміливо звертатися до репродуктолога та використовувати доступні варіанти лікування, поки шанс ще не втрачено».

Не просто TA(L)K

У той же час, тема досі залишається табуйованою в суспільстві, про що повідомила на зустрічі Світлана Дегтярьова – інший експерт, голова Асоціації довіри пацієнтів з безпліддям «Діти будуть!». Вона підкреслила: «Проблема є особистою трагедією кожної сім’ї, про яку в нашому суспільстві не прийнято говорити відкрито. Ситуацію ускладнює не тільки необхідність дороговартісних обстежень та медичного втручання, але й відчуття соціальної нереалізованості як батьків».

Щоб виправити ситуацію, що склалася, та врятувати тисячі українських сімей, було ініційовано всеукраїнський соціальний проект «Почути “Мамо!”». Його презентацію та офіційний запуск ми провели для гостей під час освітнього діалогу «Не просто TA(L)K».

Не просто TA(L)K

Однією із ключових складових проекту, який триватиме упродовж 2019 року, є сайт, на якому ви зараз знаходитеся. Тут ви можете знайти інформацію про безпліддя та способи його подолання, а також задати питання провідним експертам.

«Ми вирімо, що наша спільна ініціатива допоможе тисячам сімей знайти правильне рішення та здійснити заповітну мрію мати дитину», – резюмував Роджер Еліа, генеральний директор біофармацевтичного підрозділу компанії Merck в Україні, Грузії та країнах СНД.